Zunanji strokovni sodelavci

Rešitve za zdravje in dobro počutje

Rešitve za zdravje in dobro počutje

info@feel-good.si

Prizadevamo si za premišljen pristop k skrbi za zdravje, ki kar najbolje podpira uživanje v življenju.

Trendi v industriji zdravja, fitnesa in lepote postavljajo vedno nove zahteve, ki naj bi jim ugajali.

Nevrotično preštevanje kalorij, strah pred določenimi živili, kot je sladkor, slaba vest že ob misli na najljubšo hrano in uporaba vseh možnih dopolnil, v kar prepričujejo njihovi ponudniki, so takšni primeri na področju prehrane.

Pri vadbi so globoko ukoreninjena prepričanja, da je več enostavno bolje; več korakov, več kilometrov, več muskelfibra, več treningov na teden, celo na dan, ne glede na vse ostalo, kar se vam dogaja v življenju.

Poskus kvantificiranja prav vseh dejavnikov življenjskega sloga, od spremljanja kakovosti in dolžine spanca do merjenja variabilnosti srčnega utripa, so primeri vedno novih pogruntavščin, ki v večini primerov niso ne le nepotrebna, temveč pogosto dodajajo odvečno breme in preusmerjajo pozornost stran od bolj pomembnih vedenj.

Neumorno zasledovanje in podrejanje umetno skonstruiranim idealom »zdrave prehrane«, »fit telesa« in »top forme«, večini ljudi, ironično, ne omogoča niti zdravja, niti dobrega počutja v lastni koži.

Vemo, da je možno drugače. Vemo, da so lahko zdravje, ugodna telesna sestava, pozitivna telesna samopodoba še kako združljivi s sproščenim in samozavestnim odnosom do prehrane ter vadbe; Takšnim, ki omogoča uživanje v najljubši hrani ter podpira tiste dejavnosti, ki jih najraje počnete in vam prinašajo največ veselja v življenje.

To je sporočilo, ki ga živimo in želimo prenesti med čim več ljudi.

Psihoterapevt

Psihoterapevt

matjaz.kosir@psiho-terapevt.si

Cesta življenja je polna ovinkov, razpotij in nevarnih odsekov. Občasno se znajdemo v situaciji, ko se »čas ustavi«. Tedaj se zazremo vase in vprašamo, kje sem, kam želim ter kako priti tja.

Matjaž Košir je diplomiran pedagog in zgodovinar. Deset let je opravljal delo pedagoga – terapevta, vodil socio-terapevtske skupine in se ukvarjal tudi z individualnim terapevtskim delom. Bil je vzgojitelj predšolskih otrok, od leta 1995 do 2009 pa je deloval tudi kot višji svetovalec in trener v Socius d.d. Ljubljana. Bil je trener Treninga Dale Carnegie® in je specializant integrativne transakcijske analitične psihoterapije. Leta 2009 je začel z individualno prakso ter pomagal že številnim klientom z različnimi težavami.

Veliko izkušenj ima z vodenjem treningov, predavanji na seminarjih in izvajanjem delavnic, coachingom, individualnim terapevtskim delom in analizo ter oceno kompetenc za vodstva in sodelavce v slovenskih gospodarskih družbah. Vsebine in področje njegovega strokovnega dela so oblikovanje timov in timsko delo, medosebni odnosi, razvoj osebnostnih in poslovnih potencialov, ocena in razvoj kompetenc, čustvena inteligenca, učinkovito delo v skupini ter obvladovanje stresa. Usposobljen je tudi za izvajanje terapije s tehniko EMDR.

Prepričan je, da lahko določene situacije razrešujemo bodisi z lastnim premislekom ali s pomočjo prijateljev ter izkušenj drugih ljudi. Vendarle pa določeni dogodki zahtevajo posvetovanje s strokovno usposobljeno in izkušeno osebo, ki pripomore k jasnejši in lažji odločitvi.

Usposobljenost:

• IPSA (Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje) – Diplomiran psihoterapevt
• IPSA (Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje) – EMDR 1. stopnja
• IPSA (Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje) – EMDR 2. stopnja
• Dale Carnegie Training – Trener treninga TDC
• Dale Carnegie Training – Trener trenerjev

Zunanja sodelavka

Zunanja sodelavka

Po zaključku študija fizioterapije na Višji šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani leta 1993, je izobraževanje nadaljevala v tujini, na magistrskem študiju na University of East London v Angliji. Poklicno pot je začela na tedanjem Inštitutu RS za rehabilitacijo – Soča in jo od leta 1998 nadaljevala na Oddelku za fizioterapijo Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani.

Leta 2000 je v Angliji uspešno opravila specializacijo s področja kontinence. Od leta 2011 je kot fizioterapevtka s specialnimi znanji zaposlena na Ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Njeno strokovno in raziskovalno delo je osredotočeno na zdravje žensk, predvsem na urinsko in fekalno inkontinenco ter zdravljenje mišično skeletnih težav v nosečnosti in po porodu.

Članica Združenja fizioterapevtov Slovenije je od leta 1993, članica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk pa od njene ustanovitve leta 1996. Dva mandata je bila podpredsednica Mednarodnega združenja fizioterapevtov za zdravje žensk in članica Razširjenega strokovnega kolegija za fizioterapijo pri Ministrstvu RS za zdravje. Je gostujoča urednica pri reviji ameriške sekcije za zdravje žensk - Journal of Women's Health Physical Therapy.

V prostem času vodi vadbo za ženske v zrelih letih, za ženske z osteoporozo in nosečnice in ženske po porodu. Njeno veliko veselje so potovanja in spoznavanje novih krajev.