Ekipa

Osebni trener | Maser

Osebni trener | Maser

miha@formanatura.si

Miha, sicer po izobrazbi magister ekonomskih znanosti ter več kot desetletnimi izkušnjami na vodstvenih mestih v podjetjih, se s športom ukvarja že od otroških let. Dolga leta se je posvečal borilnim veščinam, kot so karate, Tea-Kwon-Do, Kick Box in Ki-Aikido. S svojo vztrajnostjo in odločnostjo je s kolesom prepotoval Slovenijo, Hrvaško, J. Ameriko, Južno Afriško Republiko in Novo Zelandijo. Pri vsem tem pa mu je bil od 18. leta starosti dalje v pomoč tudi fitnes in funkcionalna vadba, kar mu je odprlo nova obzorja ter omogočilo še bolj aktivno in zdravo življenje, zaradi česar se je odločil za izpopolnjevanje v tej smeri. Poleg številnih izobraževanj in usposabljanj je pridobil tudi licenco inštruktorja fitnesa Fitnez Zveze Slovenije (FZS) in kondicijskega trenerja na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani.

V vseh letih svojega osebnega trenerstva v sklopu različnih fitnes centrov si je nabral veliko izkušenj na področju fitnesa, funkcionalne vadbe, kot tudi ostalih športov. Kot profesionalni osebni in kondicijski trener, svetovalec za prehrano in zdrav način življenja je ustanovil tudi FormaNaturo (www.formanatura.si), v sklopu katere s pomočjo različnih strokovnjakov svojim varovancem pod nadzorom zagotavlja hitrejši in kvalitetnejši napredek ter doseganje zadanih ciljev.

Vodi ga moto, da so današnji rezultati posledica včerajšnjih odločitev, k temu pa dodaja, naj bo pristop k novo zadanim ciljem konstruktiven in pozitiven!

Usposobljenost:

• Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport – kondicijski trener (2. stopnja)
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)
• Varna vadba v nosečnosti – ZFS, Združenje Fizioterapevtov Slovenije
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (klasična masaža)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (športna masaža)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (refleksoterapija)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (Bownova terapija I)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (Bownova terapija II)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (Dorn Breuss terapija)
• Maser – SPIRITOSO, Tečaji za masaže (Masaža MPT, Trigger Point Terapija)• NITA – Nasara International Taping Academy (Kineziotaping licenca)
• Interaktivna neurostimulacija (Dobre prakse za akutna in kronična obolenja) – InterX Clinic

Licence:

• EQF (European Qualifications Framework) – fitnes inštruktor (3. Stopnja)
• Schwinn – Cycling inštruktor
• TRX Suspension Training® – TRX inštruktor

Osebni trener

Osebni trener

gregav@formanatura.si

Svet športa je Grega pobližje spoznal že v osnovni šoli saj se je odločil, da bo odraščal skozi plesne ritme latinsko–ameriških in standardnih plesov, ter tako skoraj desetletje tekmoval in osvajal številne nagrade tako doma kot v tujini. Kasneje je plesne čevlje postavil v kot in svoj čas posvetil fitnesu, kjer je na lastni koži preizkušal številne principe vadbe, saj verjame da so ravno te izkušnje najbolj verodostojne in neprecenljive. Tako občasne poškodbe kot tudi zavidljivi rezultati so ga skozi labirint fitnes industrije pripeljali do spoznanja, da zvesto zagovarja funkcionalnost telesa, prednost daje zdravemu ter uravnoteženemu načinu življenja in se ne ozira na trenutne trende ter pasti sodobnega načina življenja.

Ker strast do plesnih korakov nikoli ni zares ugasnila je posledično združil fitnes in ples ter skozi skupinske vadbe vodil praktično vse zvrsti katere lahko zasledimo v ponudbi številnih centrov. Tako STEP vadbe (TNZ, SHAPE step, latino..) kot tudi BODY&MIND vadbe (joga, pilates, balance) in funkcionalne treninge (bootcamp, crossfit, Hiit) zaznamuje s svojo energičnostjo, vse skupaj pa dodatno začini še s svojim strokovnim in dokaj neusmiljenim pristopom do vadbe.

Svoje poslanstvo vidi v tem, da ozavešča populacijo o zdravem načinu življenja, verjame v osebno rast in tako neprestano išče nove izzive ter priložnosti, da vadečim in sodelavcem nudi kvalitetno okolje za vadbo in strokoven pristop. Verjame, da so izkušnje in neprestano izobraževanje ključ do uspeha in tako zadnja leta daje največ poudarka na osebne treninge in vadbe v manjših skupinah ter tako nenehno išče številne priložnosti, da slehernemu vadečemu pomaga do boljšega počutja.

Vsekakor ga najbolj zaznamujejo in navdihujejo osebne zmage njegovih vadečih. Številne premagane diagnoze in nasmehi na obrazih so njegova motivacija, energijo in zanos pa črpa tudi skozi izjemno ekipo strokovnih sodelavcev pod okriljem FormaNature.

Moto: Ne tekmuj in ne primerjaj se z nikomer, saj je tvoje telo edinstveno! Je tempelj v katerem živiš in tvoja dolžnost je, da zanj skrbiš po svojih najboljših močeh.

Usposobljenost:

• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor skupinskih vadb (2. stopnja usposobljenosti)
• Bodyweight Basic (Marino Bašić)

Osebni trener

Osebni trener

grega@formanatura.si

Ljubezen do športa in gibanja spremlja Grego že od samega otroštva. Njegov prvi stik s tekmovalnim športom je bil veslanje na mirnih vodah, kateremu je posvetil polovico osnovnošolskih let. Težave s hrbtenico so ga prisilile, da je tekmovalni šport opustil in se nadaljnja leta predvsem rekreativno posvetil borilnim športom, med drugim sta bila to karate in Taekwon-do. Po srednji šoli je nadaljeval študij na Fakulteti za šport, smer Športno treniranje – alpsko smučanje, kjer pa je vedno bolj opažal in začenjal razumeti razkorak med tekmovalnim športom in gibanjem za zdravje. Leta ljubiteljskega ukvarjanja s fitnesom, želja po odpravi težav z lastno hrbtenico in dejstvo, da rad dela z ljudmi, so ga pripeljale do odločitve, da skozi gibanje, strokovno svetovanje ter s pravim pristopom poskuša pomagati tudi drugim.

Grega ima opravljeno nacionalno licenco FZS - inštruktor fitnesa, s svojimi izkušnjami na področju sanacije ter post-rehabilitacije po operacijah in poškodbah pa je tekom let pomagal številnim pri njihovih težavah s sklepi in hrbtenico. Ima izkušnje z vodenjem manjših vadbenih skupin in funkcionalnimi treningi, največ časa pa posveča osebnemu trenerstvu. Glavnino Greginih varovancev predstavljajo ženske srednjih let, zaradi svojega pristopa in izkušenj pa mu zadnja leta zaupa tudi vedno več starejše populacije, katere cilj je predvsem izboljšanje in ohranjanje zdravega ter vitalnega telesa v zlatih letih življenja.

Zagovarja strokoven in prilagojen pristop do posameznika, ključ do uspeha pa vidi v zmernosti, potrpežljivosti in povezovanju. Če želimo narediti spremembo, pravi Grega, moramo zato najprej sprejeti odločitev in pa postaviti sebe na prvo mesto!

Usposobljenost:

• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)

Osebni trener

Osebni trener

luka@formanatura.si

Luka je svojo šprotno pot začel že v mlajših letih in sicer z aktivnim treniranjem košarke. Začetki njegove športne poti segajo v osnovno šolo, kjer se je začel aktivno ukvarjati s košarko. Kot član KK Lastovke in kasneje KK Heliosa je nastopal v različnih tekmovanjih, tako doma kot v tujini. Tekmovalni šport skozi srednjo šolo in fakulteto, mu je dal širši pogled na trenažni proces, začel pa se je tudi soočati s poškodbami, ki so v tekmovalnem športu praktično neizogibne. Vedno bolj, ga je zanimalo delovanje človeškega telesa, zato je po diplomi opravil mednarodno licenco za osebnega trenerja NCSF (AFP) in se isto leto pridružil ekipi osebnih trenerjev ter pričel delovati v sklopu različnih fitnes centrov.

V skoraj štirih letih delovanja v mreži vadbenih centrov, je izvajal osebna trenerstva, treninge v skupini, vodil funkcionalne skupinske vadbe (Bootcamp, HIIT, ipd.), vadbo za starejše, šolo teka, ter pomagal tudi pri vodenju fitnesa v vadbenem centru. V sklopu društva je izvajal predavanja o prehrani in vadbi ter svoje znanje tudi kot mentor prenašal na nove trenerje. Svoje izkušnje je delil tudi na večih konvencijah.

Zaveda se, da se področje osebnega trenerstva izredno hitro spreminja, trenerji pa nosijo veliko odgovornost za zdravje in varnost vadečih, zato veliko časa nameni samoizobraževanju. Področje fitnesa in funkcionalne vadbe ni isto kot pred desetimi leti, zato meni, da je »up-to date« praksa treniranja izrednega pomena. Pri svojem delu daje poudarek na kvalitetnih gibalnih vzorcih ter treningu, ki je individualno prilagojen posamezniku, njegovim potrebam in željam.

Pri njegovem poslanstvu ga motivirajo vsi zadovoljni vadeči in ljudje, ki jim je tako ali drugače pomagal do njihovih ciljev. Moto, ki ga spremlja že dlje časa je, da sta za vsako spremembo potrebna volja in čas, do cilja pa ne vodi nobena bližnjica. Zato ne čakajte na pravi trenutek. Ustvarite ga sami in začnite zdaj!

Usposobljenost:

• Zveza fitnes profesionalcev Sovenije – Osebni trener NCSF/AFP (2. stopnja usposobljenosti)
• Licenca RockDoc, Rocktape kinezio–taping – Kineziotrakovi po FMT metodi

Maserka

Maserka

Dotik in njegov blagodejni vpliv je starejši od kateregakoli pisnega izročila. Masaža kot del izročila številnih narodov pa spada med najstarejše terapevtske metode zdravljenja, o kateri je pisal že Hipokrat v 5. stoletju pr. n. št.

Narava in šport sta njena spremljevalca že od malih nog, kasneje pa je v svoj vsakdan vključila tudi fitnes in aerobiko s čimer je, kot zdravstveni tehnik, še bolje spoznala človeško telo. Vse te izkušnje so ji dale dobro popotnico pri njenem delu z ljudmi. Po petnajstletnih izkušnjah jo še vedno motivira veselje in zadovoljstvo strank.

Živimo v času hitrega življenja in stresa kar pusti posledice na našem telesu. »Ustavite se vsaj za trenutek, si privoščite čas zase in za svoje telo!«

Usposobljenost:

• Maser – Spirit star, Šola za maserje in terapevte (klasična masaža)