Masaža

Nudimo širok izbor masažnih storitev

Klasična masaža

Klasična masaža

Klasična masaža je sproščanje napetih mišic telesa z različnimi masažnimi prijemi. Pri klasični masaži uporabljamo različne masažne tehnike, kot so otiranje, gnetenje, iztiskanje, gladenje, sekanje, tolčenje ipd. V okviru naštetih tehnik se izvaja več variacij, glede na velikost, obliko in tudi trdoto mišic.

Pozitivno fizično delovanje masaže zajema skoraj vsa tkiva. Klasična masaža telesa ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi in limfe, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem. Klasična masaža deluje še na presnovo, kar se kaže v boljši izrabi hrane, boljši prebavi in izločanju prekomerne vode iz telesa.

Terapevtska masaža

Terapevtska masaža hrbta je edinstvena masaža, ki se lahko izvaja pri vseh lažjih ter težjih problemih in poškodbah. Namenjena je lajšanju bolečin in težav gibalnega sistema. Izvaja se lokalno, na območju bolečine ali periferno glede na vzrok bolečine. Med samim izvajanjem terapije ugotovimo vzrok težav in vam damo nasvete, kako se izogniti ponovnim zakrčenjem ali novim težavam.

S terapevtsko masažo se pospeši odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti, ki nastaja kot posledica nezadostnega gibanja. Končni cilj terapevtske masaže je lajšanje ali odprava bolečin in večja gibljivost telesa.

Terapevtska masaža
Športna masaža

Športna masaža

Ne glede na to ali ste oseba, ki se s športom ukvarja 7-krat ali 2-krat tedensko, je vselej dobro prisluhniti svojemu telesu ter mu po treningih omogočiti regeneracijo. Ena izmed vrst regeneracije je tudi športna masaža.

Športna masaža, kot regeneracija, pri športno aktivnih posameznikih pozitivno vpliva na sam trenažni proces, kot tudi posledično na samo kakovost izvedbe dotičnega športa v nadaljevanju. Trening oziroma vadba kot taka predstavlja za naše telo pozitiven oziroma koristen »stres«. Veliko vlogo po treningu ima masaža. S slednjo maser s počasnimi gibi in močnejšimi pritiski med masažo dodobra poskrbi za mišice ter poveča krvni in limfni obtok s čimer pa se povečuje prožnost mišic, izboljša njihova vzdržljivost ter posledično zmanjša utrujenost mišic.

Refleksoterapija

Je del alternativne medicine ter oblika zdravljenja s pomočjo obdelave stopal, dlani kot tudi ušes. Slednja se uporablja malokrat, med tem ko sta bolj uveljavljena refleksna masaža dlani in stopal. Na Kitajskem, Indiji kot tudi Egiptu je tovrstna oblika masaže znana že več tisoč let, na kar nas opozarjajo že več kot 4.000 let stare stenske poslikave v katakombah v Saqqarhu.

Refleksna masaža stopal je naravna tehnika zdravljenja oziroma terapevtski proces pri katerem s pritiskanjem na refleksne cone izzovemo proces ter posledično impulz – navadno močno kratkotrajno delovanje in vzburjenje. Tako s pritiskanjem in masiranjem reflesnih področij na stopalih vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa.

Refleksoterapija
Bownova terapija

Bownova terapija

Bownova terapija postaja vedno bolj popularna in sprejeta manualno-vibracijska metoda ter pomemben del komplementarne medicine.  Bownovo terapijo najpogosteje uporabljamo pri mišično-vezivno-skeletnih težavah, ki so posledica športnih poškodb, nesreč, negativnih delovnih navad in fizičnih manifestacij stresa, starostnih tegob, kolikah pri dojenčkih, težav v nosečnosti, itd.

Terapija je uspešna pri uravnovešanju že prisotnih motenj in kot preventivni ukrep. Mnogi klienti, ki njene učinke že poznajo, jo tudi redno uporabljajo zaradi njenih globokih sprostitvenih učinkov in zmanjšanja stresa. Običajno že 2 ali 3 terapije zadostujejo za znatno izboljšanje počutja.

Maserja

Miha Šumak

Miha Šumak

miha@formanatura.si
Barbara Žust

Barbara Žust